Najnovejši prispevki

»EREVAMO IN POSTI«

BILI SMO V KRAJIH, KJER JE ŽIVEL IN DELOVAL

DON BOSKO: TURIN, VALDOCCO, COLLE DON BOSKO, SUPERGA

(JE URESNIČEN ŠE EDEN OD NAŠIH PROJEKTOV OB 200- letnici Boskovega rojstva)

 V ČETRTEK, 20. AVGUSTA 2015, OB 4 H ZJUTRAJ SMO MALDI ANIMATORJI IN POMOČNIKI ANIMATORJA, NAŠA VODITELJICA IN KAPLAN ŠTARTALI (iz Beltinec) V  ITALIJO, V DON BOSKOVE KRAJE.

DSCN6473

Ustavili smo se najprej tam, kjer je tekla kri mučencev in je Marija pokazala don Bosku kraj, kjer naj se sezida cerkev, t.j. bazilika Marije pomočnice. V Pinardijevi kapeli smo imeli svojo slo mašo. Stopili smo na kraj, kjer je imel Dominik Savio zamaknjenje in se tudi mi, kot se je njegova družbica, posvetili Mariji.

Naša pot se je nadaljevala v Supergo, na breg, kamor je don Bosko večkrat zahajal s svojimi fanti in so tako krepili tudi svoje telo in duha. To je bil naš dom. Da o tukajšnjem nočnem pogledu na Turin sploh ne govorimo.

Naslednji dan smo se odpravili skozi njegove kraje in kraja mame Marjete v Colle don Bosko. Posebej milostno je bilo ob njegovi relikviji na kraju njegovega rojstva. Tako kot on s svojimi fanti ( mi nismo raje izgubili prijateljstva), smo v kapelici Rožnovenske Marijike zmolili žalostne dele rožnega venca. S sv. mašo pa zaključili v cerkvi Marije pomočnice.

Pozno popoldne smo se še odpravili po mestu Turin. Tudi kraj, kjer je spomenik Jožefu Cafassu-»krožišče obešal«

V soboto smo se od Superge poslovili s sveto mašo v tej mogočni bazliliki in se še enkrat spustili v Turin k Mariji Pomočnici, don Bosku, Mariji Mazzarello, itn da v tišini srca…

Na poti domov smo se ustavili v Padovi, pri Antončku, našem velikem pomočniku, saj večkrat pri našem delu zgubimo ključe itn. pa seveda da se mu priporočimo za nadaljno delo za šolo, faks, itn.

Tako smo tudi mi veseli, da že 200 let živi don Bosko, njegov način in sistem pomagati mladim da postanejo dobri ljudje. To pa ob pomoči Boga (evharistija, spoved) in Marije. Hvala Mariji in don Bosku, predvsem pa Bogu za to lepo milostno romanje.